Cosmelan

 

 

De Cosmelan behandeling is wereldwijd één van de beste depigmentatie behandeling voor alle huidtypes. Hyperpigmentatie heeft verschillende oorzaken. Zoals een verstoorde hormoonbalans, zonschade, zwangerschap, huidveroudering, medicijngebruik en menopauze. Met deze unieke methode kunnen pigmentvlekken, melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken en sproeten sterk te verminderen en soms te verwijderen

 

Indicaties:

  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Ouderdomsvlekken
  • Zonschade
  • Sproeten
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment ontstaan na ontstekingen)

 

Wat is een Cosmelan behandeling?

Cosmelan is een depigmentatie behandeling die bestaat uit een Cosmelan masker (wat in de kliniek wordt aangebracht) én Cosmelan thuisproducten. Het Cosmelan 1 masker wordt in de kliniek aangebracht en blijft gedurende 8-12 uur op de huid, afhankelijk van de huidtype/conditie. U gaat dus met het masker op naar huis. Het Cosmelan 1 masker dient u dan ook zelf thuis af te wassen en de behandeling te vervolgen met de thuisproducten. Het is een intensieve kuur om pigmentatie sterk te verminderen en het ontstaan van nieuw pigment onder controle te krijgen. De duur van de behandeling is 6 maanden.

LET OP! Het masker heeft een mosterd/okergele kleur. U gaat met dit masker op naar huis. Wij raden u daarom aan om met eigen vervoer te komen. Komt u lopend? Neem dan een paraplu mee.

 

Hoe werkt de Cosmelan?

De actieve ingrediënten gebruikt in de producten van Cosmelan zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het masker en de thuisproducten. Amalan heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase, dit is een enzym die verantwoordelijk is voor de vorming van pigment. Overige ingrediënten zijn o.a. ascorbinezuur (vitamine C), fytinezuur en retinylpalmitaat (vitamine A soort).

 

Hoe verloopt de Cosmelan behandeling?

Voorafgaand de Cosmelan behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens het gesprek leggen wij uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en kunnen wij al uw vragen beantwoorden. Hierna maken wij een huidscan met de Observ520 om een goed beeld te krijgen waar het pigment zich bevindt.

 

Stap 1 Voorbereiding: om de huid voor te bereiden komt u 5 tot 10 dagen vóór de Cosmelan behandeling voor een voorbereidende peeling met zuren.

 

Stap 2 Cosmelan masker: na 5 tot 10 dagen komt u voor het Cosmelan 1 masker. Dit masker blijft 8-12 uur lang op de huid zitten. U gaat dus met dit masker naar huis en u dient het zelf te verwijderen na de verstreken tijd. Hoe u dit moet doen, wordt uitgelegd door de huidspecialist. Gedurende twee dagen gebruikt u de Melan Recovery en Melan 130+ Pigment Control. Er kan te allen tijde een belafspraak ingepland worden bij vragen.

 

Stap 3 Controle: na 2 dagen komt u terug in de kliniek voor nacontrole, hierna ontvangt u ook de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. Dit is een mildere versie van het Cosmelan 1 masker. U dient de Cosmelan 2 crème 1 maand lang 3x per dag te gebruiken achtereenvolgend met Melan Recovery en Melan 130+ Pigment Control. De tweede maand 2x per dag en de derde tot zesde maand 1x per dag als nachtcrème. Wanneer het pigment na deze 2 maanden sterk is afgenomen, bouwt u af naar 1 maal daags en uiteindelijk naar enkele keren per week. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval 6 maanden te gebruiken.

 

Stap 4 Nacontrole: Na 4 weken komt u nogmaals terug in de kliniek voor een nacontrole en een huidscan met de Observ520.

 

Na de behandeling

De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid erg gevoelig is, kan er ook jeuk ontstaan. Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn, dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering kan vanaf de 2e of 3e bij alle huidtypen voorkomen. Het is belangrijk om niet aan de schilfers te trekken.

Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter gezien tussen de 2 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatie vlekken zijn aanzienlijk verminderd/verdwenen, de huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.

 

Wat zit er in het thuisverzorgingspakket?

Het Cosmelan thuispakket bestaat uit:

  • Hydra cream fusion
  • Melan Recovery
  • Cosmelan 2
  • Melan 130+ Pigment Control
  • Anti Stress Mask


Vergoeding door zorgverzekeraar

De Cosmelan behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor camouflagetherapie. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Onze Vestiging

Beijerlandselaan 28-B 3074 EJ Rotterdam

Mail Ons

rotterdam@cliniclaras.nl

Bel Ons

010 432 15 15
06 18 31 48 15

× Neem contact op